Tooftaffer of The Week - Bogdan Pop


 Tobosarul saptamanii - Bogdan Pop



Data si locul nasterii: 09.Martie.1985, Craiova
   
A inceput sa studieze muzica la Liceul de Arta din Craiova de la varsta de 7 ani la clasa de pian.
De la varsta de 12 ani a inceput studiul instrumentelor de percutie, fiind atras de marimba si vibrafon. Inca din primul an de studiu a participat la numeroase concursuri obtinand la noua din acestea locuI.
   Studiile le-a continuat la Academia de Muzica "Gh. Dima" din Cluj-Napoca unde a urmat cursurile de Licenta si de Masterat. 
   Pe parcursul anilor s-a perfectionat la Cluj cu Zoli Toth (SISTEM) si la Bucuresti cu Alexandru Anastasiu (O.N.R). Pe parcursul anilor a colaborat cu orchestrele din Cluj-Napoca, Sibiu, Targu Mures, Brasov, Galati, Bucuresti si a sustinut numeroase concerte si recitaluri de muzica clasica in tara si peste hotare. 
   A sustinut turnee nationale ca si percutionist in formatia maestrului Tudor Gheorghe. De tobe a fost atras abia dupa ce l-a cunoscut pe "Nasu" Claudiu Purcarin la Cluj in timpul anilor de facultate. A avut ocazia sa colaboreze cu trupele "Sensor" si "SISTEM", cu cea din urma sustinand un concert pe Stadionul National "Lia Manoliu" la Gala "Hagi". A fost membru al "Oltenia Big Band" jazz orchestra. 
   In prezent este percutionist in orchestra Filarmonicii "Oltenia" din Craiova, profesor de percutie la Liceul de Arta "Marin Sorescu" Craiova, sustine showuri de Live Percussion House Music si nu in ultimul rand este tobosar la trupa Sin Cup.

Comments