Tooftaffer of The Week - Tamas Adorjani



Tobosarul saptamanii - Tamas Adorjani

Data nasterii: 3 August, 1986, Cluj Napoca


Adorjáni Tamás a inceput sa cante la setul de tobe in secret in pauzele din studiu de percutie din anno domini '99. De atunci a participat la olimpiadele nationale clasandu-se pe primul loc , a cantat un concert ca solist cu orchestra filarmonica ('04), a continuat studiile in Germania pentru a aprofunda muzica de camera si orchestra ('03-'04) si a luat primul set de tobe cu suportul familiei, din banii dintr-un Trabant.

Prima data in muzica contemporana "usoara", a avut experienta de un moment de duet in show-ul lui Sensor la Bucuresti, iar prima aparitie proprie la Budapesta, cu o trupa de blues. A colaborat des la sectia de percutie al Filarmonicii din Cluj-Napoca, si a si invatat mult de la percutionistii foarte profesionali si prietenosi. Cu ei, cel mai recent a cantat alaturi de Steve Vai, la percutie, in concerte la Bucuresti si Rimini ('10).

Trecut prin clasic, blues, funk a ajuns in alternativ la Grimus ('05). Cu ei a lansat doua albume: Panikon ('07) si Egretta ('11). Utima vara cu ei a fost foarte memorabila ('12). A deschis pentru Roxette, Placebo, Red Hot Chili Peppers, a cantat pe scenele festivalelor Rock For The People (CZ), Exit (SR), Sziget (HU), Best'Fest (RO). Actual inregistreaza urmatorul album si se pregateste pentru Eurosonic Norderslaag (NL), la care participarea a fost anuntata si pe pagina de stiri a lui Placebo.

Este atras de tobe mici adanci, numarul lui este 5B, cinelul preferat Meinl Byzance Dark Raw Bell Ride, are in-ear, nu canta cu rimshots, la pedala are un secret, are aversiune fata de lipsa de covor comod.

Pe langa tobe si percutie are si a avut roluri ca mecanic junior de biciclete, pianist de jazz in bar, "dezbracator" la garderoba la club, inginer de sunet, administrator de sisteme IT, luptator cu greutatile cotidiene.


"Percussion is everything you can beat and sounds great!"
http://blog.adorjanitamas.me/
http://www.grimus.ro/

Comments