Review - Istanbul Cymbals Workshop


                                                     Istanbul Mehmet Cymbal Workshop 
 
   Vineri, 15 martie, a avut loc primul workshop de cinele marca Istanbul Mehmet, din Bucuresti, moment care a fost marcat de colaborarea magazinului Muzica Store cu Morsound, firma care distribuie aceste cinele in Romania. 
   A fost un moment de bucurie, deoarece evenimentul a fost prezentat de tobosarii: Razvan "Lapi" Lupu, Marius Ciupitu "Chupi", Sorin Tanase "Pupe" si Adi Tetrade, care sunt imaginea Istanbul din Romania.  

(sursa foto tooftaff: Alex Chelba)
 
    Evenimentul a fost deschis de tobosarul Razvan "Lapi" Lupu, exprimandu-si parerea despre aceste cinele si demonstrand printr-un mini recital, imbinarea sunetelor cinelelor cu stilul de muzica abordat. El fiind foarte incantat de set-up-ul lui , deoarece modelele pe care le foloseste sunt versatile, iar raport calitate-pret sunt exceptionale.                                                                Cinelele pe care Razvan Lapi le foloseste sunt din gama: Istanbul Mehmet Radiant, Onurhan si Emirhan. 
        (sursa foto: Forum TobeInfo.ro)

   Marius Ciupitu "Chupi", a continuat prezentarea povestind experienta unica pe care a avut-o cand a vizitat fabrica de cinele Istanbul, din Turcia, cunoscand-ul pe celebrul Mehmet Tamdeger, fiind fascinat de modul prin care sunt create cinelele in aceasta fabrica, "toate cinelele sunt facute manual (...)trudite".
                                                              (sursa foto: Facebook)

  In continuare Chupi a performat alaturi de colegul lui din trupa Mandinga, Omar Secada Dihigo (clape), spre deliciul ascultatorilor.
  Chupi a optat pentru set-up-ul lui, cinele din gama: Istanbul Mehmet Traditional, Radiant Holey, Xperience X-FX, Legend Dark/MC Jazz.

                                                 (sursa foto: Facebook, Marius G. Mihalache)                                                 

   Cu cat am inaintat in prezentare am aflat ca Sorin "Pupe" a ales cinelele Emirhan pentru  inregistrarile albumului acustic al trupei Vita de Vie.
   O alta serie preferata de "Pupe" este din seria X- Metal, X-Flat Bell "pentru un sound mult mai exotic", a declarat Sorin.
   De asemenea el mai foloseste crash-urile Holey si cele din seria Session.

(sursa foto : Forumul TobeInfo.ro)


   Adi Tetrade ne-a facut cunostiinta cu gama de cinele signature de la Istanbul, mai exact cele semnate de Horacio "El Negro" Hernandez, seria Traditional, care sunt ideale pentru jazz.
   Acestea au un sunet "dry" si "bright" in acelasi timp, "modelul signature este acelasi ca modelul Traditional, numai ca difera designul", a declarat Adi Tetrade.  


                                                              (sursa foto: Tooftaff) 

   De asemenea puteti sa vizitati site-urile care va vor indruma catre aceste produse, adrese, poze, preturi: 

   Pe langa aceasta recenzie a evenimentului ne-am gandit sa va facem o scurta prezentare a cinelelor marca Istanbul Mehmet.
Dupa cum stiti aceste cinele sunt create si procesate manual, ceea ce le confera un sunet si un design deosebit. 


Cinelele pot fi impartite in 3 categorii in functie de utilitatea lor, in genurile muzicale.
 "Cele mai des folosite in Jazz" - Nostalgia, MC Jazz,  Mehmet Legend, Turk, Vezir,  Ride-urile Tribute si Anniversary, Origin Dark.
  
"Modelele ideale pentru Rock" - Radiant,  Murathan,  Funky Rock, Session 


 "Pentru toate genurile" - Traditional,  Sultan,  Onurhan and Emirhan, Origin, Vezir,  Mehmet Legend, Legend Dark, Session.
   Aditional seria Xperience poate fi folosita pentru genurile urmatoare: Jazz, Metal. 
   De asemenea  in gama de cinele Istanbul se regasesc si seriile signature "Carmine Appice", "Horacio El Negro Hernandez", 60th Anniversary si 61th Anniversary.
 
 

    Tragand linie, acest eveniment a fost unul reusit, din punct de vedere al prezentarilor si al demonstratiilor. 
   Echipa Tooftaff s-a simtit exceptional, iar publicul a avut libertatea de a testa toate produsele expuse, organizatorii avand grija sa prezinte si cataloagele cu produse.
   Singurul inconvenient, probabil pentru multi tobosari, a fost ora la care a avut loc acest eveniment. Insa data viitoare sa speram ca o sa vina mai multi tobosari. 

 Vrem sa multumim pentru acest eveniment, Mirelei Langenbucher (Muzica Store), Dragos Radulescu (Morsound), tobosarilor care au prezentat cinelele si de asemenea publicului prezent. 

Stati cu ochii pe noi, urmeaza sa postam si cateva clipuri de la eveniment! 

Galerii foto:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.531658766874817.1073741825.350534738320555&type=1

- http://www.facebook.com/media/set/?set=a.525097127542264.1073741825.100001259450417&type=1

-http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151345216720920.1073741827.549100919&type=1
                                                             (sursa foto tooftaff: Alex Chelba)

Comments