Tooftaffer of The Week - Nina Neagu



Nume si prenume: Neagu Nina Nicoleta
Locul si data nasterii: Mangalia, jud. Constanta, 2.01.1975,

“Mi-am dorit din copilarie sa cant la toba, insa nimeni din familie sau de la scoala din satul unde am copilarit nu a vrut sa auda de asa ceva. “
Pe la 6 ani si-a conceput propriul instrument muzical din sticle umplute cu apa. Le acorda dupa ureche in functie de cantitatea de apa pe care o turna in sticla. Mai tarziu, adica la varsta de 9-10 ani, si-a cumparat o chitara acustica din banii castigati din colindat, iar primele lectii de chitara le-a primit au fost in Liceul Pedagogic din Constanta,pe care l-a urmat. (unde nici acolo nu a avut ocazia sa ia lectii de toba ) De atunci a tot cochetat cu chitara, compunand piese pe care mai tarziu a inceput sa le cante cu trupa, ea in postura de solist vocal.
Primele lectii de baterie si instrumente de percutie le-a luat in cadrul Scolii de Arta Bucuresti, in 2008. Dupa un an de studiu, pentru ca ora de acolo era insuficienta si pentru ca nu avea un set propriu de tobe si nici un loc unde sa studieze, a realizat ca trebuie sa caute un alt loc unde sa poata canta si studia mai mult.
In 2009, intamplarea a facut sa ajunga la Rock School unde l-a cunoscut pe Nunu Racris si intregul departament de toba pe care el l-a “pus pe picioare” in cadrul scolii , iar Nina nu a mai plecat de acolo. Acolo a invatat tot ce stie si tot acolo are de gand sa studieze in continuare. A implinit trei ani si patru luni de cand il are profesor pe Nunu Racris si metoda de studiu pe care o va adopta in continuare va fi Metoda Nunu Racris. Lucrul acesta nu inseamna ca nu urmaresc si nu apreciez si alti tobosari. 

 In momentul acesta Nina este tobosara trupei TIPS si ZEPHIR si colaboreaza cu trupa HARA ca percutionist.

Comments