Tooftaff Drummer of the Day - Flavius-Ionut Hosu

Flavius-Ionut Hosu

Locul si data nasterii:Intorsura Buzaului, 30.08.2000.

Dupa numeroasele jucarii pe care le detinea, masinute, clopotei, suzete, etc, la varsta de 1 an si jumatate a primit de la un finul lui o tobita de plastic , tobita care din acel moment devenise unica jucarie cu care acompania tot felul de muzici de pe la tv.


Fiind aceasta marea lui preocupare, tatal si-a dat seama de talentul pe care-l avea si i-a achizitionat un set de tobe Roland la varsta de 3 ani, iar de la varsta de 4 ani a fost prezent la numeroase spectacolele si emisiuni tv atat in tara cat si in strainatate. La varsta de 5-6 ani Flavius ii studia pe Steve Smith, Dave Weckl. Iar mai tarziu chiar a avut ocazia si bucuria de a-l cunoaste pe Dave Weckl.

În septembrie 2005, când abia împlinise cinci ani, a participat pentru prima dată la Festivalul Naţional Concurs „Curierul” din Piteşti, unde a obţinut locul I la categoria 7-14 ani, la fel s-a intamplat si in 2006 la acelasi concurs.
- În noiembrie 2005, în urma unui recital la un Festival internaţional de Jazz de la Braşov, a cântat pentru prima dată cu o trupă din SUA în direct fără nici o repetiţie.
A obtinut foarte multe premii, insa unul foarte important a fost un trofeu obtinut la Chisinau in 2006  unde a fost declarat "Copilul Anului".
A avut parte de spectacole in Moscova la festivalul "Vladimir Spivakov",apoi in Ruse, Burgas, Plevna( Bulgaria), Salon de Provence (Franta), Frankfurt (Germania),Chisinau (R.Moldova).
In tara a fost  invitat la peste 20 emisiuni tv si peste 70 de spectacole , printre care unele foarte importante ,cum ar fi:
 - festivalul de blues de la Sighisoara, festivalul de jazz de la Garana, festivalul de rock Artmania din Sibiu, festivalul Imagine Romania tot in Sibiu, a deschis festivalul Calatis in urma cu 2 ani.
In 2010 cand avea 10 ani a absolvit scoala populara de arta din Brasov cu nota maxima.
  Exceptand prezenta la aceasta scoala Flavius a fost tot timpul si este si acum un autodidact  studiind si cu metronomul avand ca modele pe Dave Weckl, Steve Smith, Mike Terrana, Milos Meier, Tony Royster , Mike Portnoy, Jojo Mayer , Dirk Brand.

Poate interpreta orice gen muzical incepand de la blues, jazz, insa cel mai mult ii place rock-ul. Datorita faptului ca ii place rock-ul si are inclinatie spre improvizatie si creatie, fiind inspirat dupa Mike Terrana are un nou proiect, numit drums symphony in care la baza este muzica simfonica adaptata la stilul rock .



Seturile lui Flavius:
 Pearl Target
 Roland td 6 kv
 Roland td10
 Tobe DB - finf favoritul lui si este achizitionat de la MusikMesse Frankfurt


Cinele:
hats-Meinl Byzance 14", Sabian AAX Crash 16", AAX Crash18", AAX Metal Crash 16", Sabian Splash B8 pro, Sabian AAX China18",chinese SR2 thin 17", ride Paiste signaure dry dark 22"
      pedale duble:  Pearl Eliminator, db, Lazer, Tama Iron Cobra.
      betele favorite: Vic Firth, Vater, Regal Tip, Tama -5A
      fete:  Remo Emperor       



Comments

  1. ....a coborit un inger la Intorsura Buzaului! cu tot cu tobe!

    ...a dus Ciocirlia la o inaltime pe care nimeni nu ar fi intuit-o!

    ReplyDelete

Post a Comment