Cum am ajuns sa imi petrec ziua alaturi de Jared Falk (CEO - Drumeo)





Inca de pe bancile facultatii am visat la o comunitate de tobosari in Romania unde sa am posibilitatea sa combin cunostiintele mele din domeniul economiei si al antreprenoriatului cu pasiunea si dragostea mea pentru tobe si muzica. Prin folosirea ideilor si conceptelor, am invatat sa descopar oameni talentati si creativi dar si deschisi la inima, am invat sa ma dezvolt atat pe plan muzical, profesional dar si personal.
Gandul meu cumva a rasunat in acest mediu, iar prin intermediul colegului si bunului meu prieten Marcel Moldovan, l-am cunoscut pe Corneliu Niste, unde descoperisem ca mai avem un interes comun pe langa cantatul la tobe, acesta fiind antreprenoriatul.
Astfel m-am alaturat miscarii de tobosari "Tooftaff" care a luat nastere in Cluj tocmai din dorinta de a apropia oameni cu pasiunea comuna aceea fiind cantatul la tobe.
Totul a pornit ca un experiement, un show stradal unde tobosarii interactionau cu publicul local, care deja se afla pe strazile orasului, acest show stradal a fost preluat si de alte orase, astfel Tooftaff a inceput sa fie prezent in viata tobosarilor romani din 2010-2011.
In acest interval de timp, indirect, ca o mana invizibila, aceasta miscare in comunitatea de tobosari, Tooftaff, a ridicat nivelul tobosarilor si le-a dat incredere in sine sa studieze sa socializeze si sa lucreze mai departe la cea mai buna versiune a lor ca persoane/instrumentisti, aducand bucurie in sufletele oamenilor si facandu-i sa iasa din zona de confort ajungand sa evolueze atat pe plan personal cat si pe plan profesional.

Iata ca au trecut mai bine de 8 ani de cand s-au intamplat aceste ganduri si am reusit sa formam o comunitate unde am interactionat in diverse activitati atat pe partea de online cat si pe partea de interactiuni live, la evenimente, workshop-uri, evenimente caritabile, dezbateri si poate cel mai important lucru este ca am invatat unii despre altii si cum sa ne dezvoltam in acest domeniu, pentru urmatoarele evenimente ce vor urma.  

Clarificand astfel rolul si dorintele noastre in comunitate as dori mai departe sa va povestesc cea mai frumoasa zi din viata mea, in calitate de reprezentant al comunitatii Tooftaff.

Totul a inceput intr-o zi de duminica unde am descoperit pe social media, ca Jared Falk, tobosarul canadian care a fondat una dintre cele mai mari platforme educationale destinata tobosarilor (DRUMEO), urma sa stea in Romania timp de o saptamana.

Jared Falk (v.38), fondator si CEO al platformei Drumeo, antreprenor si tobosar. (sursa: google)

Mi-am luat inima in dinti si i-am lasat un mesaj prin care imi exprimam dorinta de a petrece o zi cu el  si mai apoi sa aduc aceste momente si informatii catre comunitatea de tobosari Tooftaff, era un moment unic, o sansa foarte rara, ca cineva care detine o asemenea platforma, unde i-au calcat pragul cei mai cunoscuti tobosari, legende ale muzicii la nivel global, oamenii care au educat o masa intreaga de minti talentate, vine spre Cluj.
                                    Am respirat adanc si am spus - "Acum, ori niciodata" :)
Spre suprinderea mea in nici mai putin de o ora, Jared mi-a scris cu bucurie ca doreste sa ne intalnim si sa petrecem ziua impreuna. Astfel cu mare bucurie, am luat primul avion catre Cluj si iata asa a inceput calatoria mea spre cunoastere.

Asteptand cuminte plecarea catre Cluj 
Jared Falk este un om bland si cald si pot spune ca m-a primit cu bratele deschise.

Ne-am plimbat foarte mult prin oras admirand peisajul si impartasind idei, concepte de business si antreprenoriat. Pur si simplu am vizitat impreuna orasul Cluj, ca doi turisti, savurand o cafea in Piata Unirii, povestindu-ne vietile si activitatile, am schimbam idei despre partea de online dar si in interactiunea cu a noastra comunitate de tobosari. Totul se intampla in timp ce admiram de pe rooftop, peisajul urban al orasului.
 Lui nu i-a venit sa creada cum am putut sa am o asemenea incredere si sa vin special pentru el, a apreciat extrem de mult gestul.

Dragi colegi pot sublinia ca orasul Cluj este unul fenomenal, oamenii sunt primitori iar mancarea este delicioasa, Jared a subliniat ca nu a vazut in viata lui asemenea peisaje cum sunt in Romania si a promis ca o sa ne mai viziteze.


Cluj (sursa: google) 


Alaturi de Jared Falk, la final de sesiune 
















Cei care ma cunosc, stiu ca sunt o persoana foarte vorbareata, foarte energica, entuziasmata si pot dezbate subiecte in domenii variate, Jared fiind foarte bucuros de acest fapt pentru ca din experientele intalnirilor anterioare cu alte persoane, ajungea sa vorbeasca numai el. Insa aici nu a fost cazul, am acoperit subiecte despre educatie la nivel european cat si comparatii fata de sistemele de invatamant atat din Romania versus Canada si SUA: care va fi urmatorul concept in educatie - cum se va fusiona platforma in educarea generatiilor noi la nivel global si care va fi rolul profesorului in viitor, cum sa imbunatatim interactiunea cu tobosarii si nu numai. Am dezbatut concepte despre dezvoltarea personala si ce fel de mindset trebuie sa ai ca sa poti sa cresti ca si individ, instrumentist dar si cum sa iti cresti propria ta afacere, abordarile pe care trebuie sa le ai fata de interactiunea cu oamenii cu care lucrezi in spatiul profesional si cat este importanta de fapt educatia financiara, atat in viata de zi cu zi al individului cat si in mediul profesional.

Am ramas profund impresionata de aceste discutii, deoarece am rezonat ca si opinii, idei iar asta m-a facut sa imi confirm toate gandurile si toate studiile pe care le-am asimilat in domeniul afacerilor in industriile creative, astfel motivandu-ma mai departe sa construiesc in acest domeniu, impreuna cu colegii mei, un spatiu care sa motiveze, informeze si sa educe oameni care impartasesc pasiunea comuna - cantatul la tobe, antreprenoriatul si pasiunea pentru muzica.

Spre bucuria mea, ziua nu se incheiase, deoarece prin colaborarea alaturi de Adrian Tetrade, am aranjat o sesiune cu Jared la studioul de inregistrari  "Corvin Recording Studio" - Cluj.

Making of Tooftaff interview 


Alaturi de Jared Falk si Simi Echim 



Propunerea mea l-a incantat atat de tare incat lui nu ii venea sa creada gestul si entuziasmul nostru dar si primirea calda cu care l-am intampinat.

Nimrod Szedlacsek si Janky Zsolt au fost cei care ne-au primit la aceasta sesiune, cu inima deschisa cu povesti si schimb de experiente si desigur cu promisiunea ca vom canta la tobe si vom inregistra.



 
Nimrod Szedlacsek

Mi-a facut o deosebita placere sa interactionez cu ei, de asemenea la aceasta sesiune de inregistrari s-au alaturat  Sebi Micu si Simi Echim, ne-au ajutat cu buna dispozitie - numai oameni minunati, efectiv nu am cuvinte suficiente sa pot sa imi exprim gratitudinea si multumirea pentru ca au facut acest happening sa aiba loc si cu siguranta vom mai colabora pe viitor la proiecte pe care le vom dezvolta in zona Clujului dar si in imprejurimi.

Toata lumea a fost incantata de rezultatul final al sesiunilor si vom fi foarte bucurosi sa va prezentam interviul si sesiunea live a prestatiei lui Jared Falk la tobe, toate acestea in curand, atat pe blog cat si pe retelelele de socializare.


Dupa o sesiune si o zi exceptionala petrecuta numai cu oameni minunati, am zis sa inchei calatoria cu o seara in centrul vechi al orasului sarbatorind alaturi de Nimrod noul prieten pe care l-am cunoscut la studio dar si cu buna mea prietena care si ea este tobosara, Julia Kocis, degustand un vin bun si povestind momente haioase.

Alaturi de Julia Kocis




Clujul mi-a intrat in suflet si apreciez enorm tot ce au facut colegii si prietenii mei ca totul sa fie posibil, pot spune ca pe viitor voi calatori mai des aici.

A fost o seara extraordinara si tuturor nu ne venea a crede cele intamplate si am tras concluzia ca odata ce ai o inima deschisa si iti doresti sa te dezvolti si sa inveti, atata timp cat te ridici din pat si iesi din casa si faci lucrurile sa functioneze, exista sanse sa ajungi mai repede la ce ti-ai dorit, intotdeauna trebuie sa iesi din zona de confort sa poti simti evolutia si de asemenea e vorba de o munca si o motivare constanta sa poti sa ajungi la ceea ce ti-ai propus, fara sa te abati de la plan sau sa procastinezi.





Am invatat din aceasta experienta sa relationez si sa ma deschid si mai mult catre gandirea conceptelor si ideilor atat pe fond teoretic dar si dezvoltarea lor pe plan practic. Am invatat sa ma organizez mult mai bine pe partea de logistica si de inlantuire a ideilor si cel mai important lucru posibil este ca am cunoscut oameni noi, am legat prietenii, iar aceste prietenii vor construi lucruri minunate atat pe plan antreprenorial, educational cat si in materie de experiente personale in domeniul muzical in Romania.

De la stanga la dreapta: Nimrod Szedlacsek, Sebi Micu, Jared Falk, Raluca Pascaru, Janky Zsolt. 


Multumesc personal tuturor celor care au facut aceasta interactiune si sesiune de studio posibila, multumesc pentru primire si promit ca ma voi intoarce, iar pentru voi dragi tobosari din comunitatea Tooftaff, stai pe faza, ca o sa publicam si restul continutului.


Pana data viitoare!


Semnat, a voastra colega Tooftaff, Raluca Pascaru.


Like & Share 
Follow














Comments