Secretele toboșarilor partea I - Tooftaff Survival Interview : Alex Mușat

 


   Am avut tot felul de încercări în pandemie să reformulez o introducere pentru aceasta serie de interviuri cu toboșari, ținând cont de modul în care s-a văzut și s-a simțit întreaga situație la nivel global. (știu pare că a durat o veșnicie dar, iată-ne aici!)

Ce am învățat noi, cei din comunitate, din această perioadă schimbătoare, neprevăzută, este că: În mijlocul oricărei probleme, întotdeauna exista o oportunitate. Această deviză o poți exploata în nenumărate situații și contexte. Trebuie să ai voință, imaginație și putere de adaptare în situații reale. 

Comunitatea Tooftaff este prezentă în viața toboșarilor români, aducând nota optimistă, constructivă, dorința de a aduna oameni în spațiul real sau digital, de a fructifica idei, inovații în domeniul socio-cultural și muzical, din sfera românească și nu numai. 

Seria de interviuri Tooftaff Survival abia a început, așa că așteptăm mesajele tale cu propuneri.

Like, share și subscribe! 

Facebook:  https://www.facebook.com/tooftaff

Instagram: https://www.instagram.com/tooftaffdrummers

TikTok:      https://www.tiktok.com/@tooftaffdrummers

Youtube:    https://www.youtube.com/user/tooftaff1


Spargem gheața și începem seria Tooftaff Survival Interview, cu nimeni altul decât Alex Mușat!


Sursa: https://www.facebook.com/alex.musat.39


Ce muzica ai descoperit în această perioadă?

Am (re)descoperit trilogia ''Berlin'' a lui Bowie, iar de câteva săptămâni ascult obsesiv cea de-a doua față a albumului ''Low'', produs de Brian Eno în 1977. Las un link mai jos. În rest, am avut foarte mult timp să ascult muzică, inclusiv teaserele pentru noul album Steven Wilson, ''The Future Bites'' (care, din păcate, va fi lansat abia la anul). 


Update: Steven Wilson, ''The Future Bites'' - s-a lansat. 




 





Ai avut parte de momente dificile sau presiuni în cadrul carantinei?


Nu în mod deosebit, incertitudinea primelor săptămâni a fost destul de greu de suportat, dar în rest cred că m-am adaptat relativ ușor schimbărilor. Nu sunt genul de om care să iasă foarte des din casă, deci am avut scuza perfectă pentru a mă afunda și mai mult în filme, cărți și muzică.


Ai învățat ceva nou în această perioadă, lucruri pe care nu ai avut timp să le faci, iar acum că a fost timp, ai avut ocazia?


Da, am început să studiez la instrument haha! Pe lângă asta, am avut foarte mult timp pentru a mă gândi la ceea ce vreau să fac și ceea ce nu (mai) vreau sa fac. Am lansat o serie de podcast-uri pe canalul meu de YouTube, mi-am scris lucrarea de licență, am citit și am ascultat foarte multă muzică. 


Ce părere ai despre ceea ce se întâmplă în industria muzicală?


La modul general? Recunosc că m-am autoizolat din punctul acesta de vedere de luni bune și în afară de proiectele în care sunt implicat, habar nu am ce se întâmplă în muzica mainstream (și cred ca e mai bine asa). Suntem înconjurați de mult prea mult kitsch și ne sunt băgate pe gât niște muzici și personaje incredibil de nonvalorice, dar, hei, nu sunt prima (și nici ultima) persoană care spune asta și nu cred că răspunsul meu va schimba vreodată ceva în felul în care funcționează industria de divertisment.


Ce parere ai despre reprofilare?


Nu cred că mi-am pus vreodată problema asta, mă consider norocos pentru că sunt foarte puține alte lucruri pe care știu să le fac în afara de muzică. Pe lângă cântatul live, mi-a plăcut mereu să predau, iar în ultimele luni am realizat că vreau să fac asta mai des. Cred că mereu îmi voi continua activitatea artistică într-un fel sau altul, fie că voi bate la tobe, voi preda, voi scrie sau voi vorbi despre muzică.



Va urma o serie de interviuri Tooftaff Survival - așa că așteptăm mesajele voastre, like, share și subscribe! 

Facebook:  https://www.facebook.com/tooftaff

Instagram: https://www.instagram.com/tooftaffdrummers

TikTok:      https://www.tiktok.com/@tooftaffdrummers

Youtube:    https://www.youtube.com/user/tooftaff1

Comments