Drum Clinic - Sonor - Jost Nickel(D) și Philip Goron(RO)

 


Calling all drummers! Ești pregătit pentru o experiență unică? 

Drum Clinic Sonor aduce pe scenă, talentatul Jost Nickel. Originar din Germania, Jost este un baterist de top în industria muzicală, aducând un sunet unic în drumming-ul contemporan.

Jost are la activ multe colaborări și înregistrări cu muzicieni de jazz de top precum Randy Brecker, Jeff Lorber, Bob Mintzer și Jimmy Haslip, printre alții. El i-a invitat pe unii dintre acești mari artiști să cânte pe albumul său solo, "The Check In", lansat în 2021.

Dar Jost nu este doar un performer; este și un clinician și educator excepțional.

El și-a făcut cunoscut numele în peisajul internațional al toboșarilor, performând la evenimente prestigioase, cum ar fi Montreal Drum Fest, PASIC, Namm Show și Meinl Drum Festival, doar câteva dintre acestea. El a fost chiar nominalizat "Cel mai bun clinician" de către Modern Drummer Magazine în 2016 și a fost inclus în lista "Cei mai buni 10 clinicieni de baterie din lume" realizată de MusicRadar în 2016 și 2017. În 2022, Jost a fost nominalizat „Cel mai bun toboșar funk” de către Drumeo.

Jost a scris și câteva cărți de succes despre tobe, printre care "Jost Nickel’s GROOVE BOOK", "Jost Nickel’s FILL BOOK" și "Jost Nickel’s SNARE BOOK", două dintre acestea fiind nominalizate "Cel mai bun produs educațional" de către Modern Drummer Magazine. Articolele și atelierele sale au fost prezentate în diverse publicații din întreaga lume, cum ar fi Modern Drummer Magazine, Drummer (UK), Rhythm & Drums (Japonia), și altele.

Sunetul distinctiv al lui Jost este o combinație de tobe precise și articulate, cu un strop de influențe jazz, exotice. Este cunoscut pentru vibrația sa de "lumină și umbră", care evidențiază abilitatea sa de a păstra tradiția în timp ce împinge limitele drumming-ului contemporan.

Ne face plăcere să vă anunțăm că în deschiderea concertului îl avem invitat special pe Philip Goron. 

"Este unul dintre reprezentanții celei mai tinere generații de percuționiști din România, pasionat și curios, combinând perfecțiunea studiului cu libertatea artistică. Își dedică pasiunea pentru muzica live, iar experiența sa include colaborări cu artiști precum Taxi, TUMBE, Cred că sunt Extraterestru și RVQ (Radu Vâlcu Quintet). A participat și la concerte alături de artiști consacrați, precum Andra, Florin Ristei și Bruce Dickinson, contribuind cu talentul său la spectacole de excepție. În prezent, Philip face parte din proiecte importante precum Mădălina Pavăl Live Orchestra, Andrei Petrache Trio și Luiza Zan Quintet. Cu un stil modern, articulat și plin de creativitate și fantezie, suntem siguri că Philip are toate șansele să devină unul dintre cei mai expresivi și compleți percuționiști din țara noastră."(pressalert.ro)

Evenimentele Drum Clinic Sonor vor avea loc vineri, 5 mai, de la ora 18, la Palatul Culturii Teodor Costescu din Drobeta Turnu Severin, și sâmbătă, 6 mai, de la ora 17, la Casa Del Retro din Timișoara.

Biletele se găsesc pe LiveTickets.ro 

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/764339712068825


Fun Fact: toboșara Anika Nilles, se număra printre elevii lui Nickel Jost, iar pe ea o poți vedea și asculta, pe 15 mai 2023, orele 19:00 în Club Control, București.


Comments